DE WEDSTRIJD

Read2Me! 
is een voorleeswedstrijd voor alle brugklasleerlingen van het voortgezet onderwijs, waarin leerlingen elkaar in wedstrijdvorm voorlezen uit door hen gekozen boeken. Elke school kiest een schoolwinnaar, die in de zogenaamde bibliotheekronde strijdt tegen de winnaars van andere scholen. De winnaars van deze ronde komen tot slot uit in een provinciale voorleeswedstrijd.

Read2Me! sluit aan bij een belangrijk doel van het fictieonderwijs in de basisvorming: het bevorderen van het plezier in lezen. Read2Me! maakt ook een verbinding met de leesbevorderingactiviteit Jonge Jury. De Jonge Jury is een jaarlijks terugkerend project.

Het kiezen en lezen van jeugdboeken met een wedstrijdelement is volgens ons de ideale manier om het leesplezier van leerlingen te vergroten.

De wedstrijd in praktijk
We hebben er voor gekozen om elke klas drie lessen te geven. De eerste les stond in het teken van de theorie rondom het voorlezen. Denk hierbij aan techniek(en), houding, ademhaling, intonatie, stem etc. De tweede en derde les hebben de leerlingen de theorie meteen in de praktijk toegepast door allemaal een kort fragment voor de lezen. Voorafgaand met een korte inleiding over het boek, was het de bedoeling om ongeveer 1 à 1.5 minuut voor te lezen. Tijdens dit fragment was het aan de leerlingen, de docenten en aan Iris en Brian om de juryformulieren in te vullen.
Op maandag 19 december zijn de finalisten bekend gemaakt. Deze zullen in de finale tegen elkaar strijden met als doel om onze school te mogen vertegenwoordigen tijdens de regionale finale in de bibliotheek Eindhoven. Mocht hij of zij daar winnen, dan gaat de leerlingen de regio Eindhoven vertegenwoordigen tijdens de provinciale finale.

Maar voor het zover is, gaan we eerst hard toewerken naar 3 feruari; de schoolfinale!

De finalisten;
(in willekeurige volgorde)
- Selena van der Hoeff (1A)
- Philippe Kallen (1E)
- Julie Spierings (1F)
- Tatime van Lier (1G)
- Jade Zijlstra (1G)
- Stan Linders (1M)
- Sylvia Douw (1M)

Uitnodiging
Voor iedereen die wij helaas niet persoonlijk uit hebben kunnen nodigen, maar die wel graag wil komen kijken naar de schoolfinale van Read2Me! op 3 februari is onderstaande uitnodiging. Hopelijk tot 3 februari!

Beste meneer/mevrouw,

Wij zijn Iris van Hout en Brian Verhagen. Wij zullen de organisatie van Read2Me! op het Sint-Joriscollege op ons nemen en dit zal tevens ons profielwerkstuk zijn.

Het afgelopen half jaar zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen rondom de finale en al onze plannen leiden tot één conclusie; dit gaat groots worden! (da’s in ieder geval de bedoeling...)

Bij deze willen wij u uitnodigen voor de schoolfinale van Read2Me! op 3 februari. Deze zal plaatsvinden in de theaterzaal bij ons op school. Aanvang: 20.00 uur, zaal open: 19.50 uur.

Read2Me! is een voorleeswedstrijd voor alle brugklasleerlingen van het voortgezet onderwijs, waarin leerlingen elkaar in wedstrijdvorm voorlezen uit door hen gekozen boeken. Elke school kiest een schoolwinnaar, die in de zogenaamde bibliotheekronde strijdt tegen de winnaars van andere scholen. De winnaars van deze ronde komen tot slot uit in een provinciale voorleeswedstrijd. Tijdens de schoolfinale zullen 7 brugklasleerlingen tegen elkaar strijden om de winst. Er mag slechts één leerling van het Sint-Joriscollege naar de  bibliotheekfinale.

Wat: Schoolfinale Read2Me! 2011/2012
Waar: Theaterzaal Sint-Joriscollege, Roostenlaan 296, Eindhoven
Wanneer: vrijdag 3 februari 2012, 20.00 uur (zaal open: 19.50 uur)

Kaarten zijn te reserveren door een mailtje te sturen naar read2me@live.nl met daarin uw naam en het aantal kaarten.
Voor meer informatie over de wedstrijd, de finalisten en over ons kunt u kijken op www.read2me.tk of ons volgen via @Read2Me2011.

Met vriendelijke groet,

Iris van Hout & Brian Verhagen
Team Read2Me 2011/2012 Sint-Joriscollege Eindhoven© Iris van Hout & Brian Verhagen 2011/2012

 
@Read2Me2011

Alle foto's die u op deze site ziet waar leerlingen op zijn afgebeeld, zijn met toestemming van deze leerlingen gemaakt. Het is niet toegestaan om deze foto's zonder toestemming te kopiëren of op andere mogelijke manieren verder te verspreiden.

Dit is NIET de officiële site van Read2Me!. De data's/opmerkingen/nieuwsberichten op deze site gelden alleen voor het Sint-Joriscollege te Eindhoven.